Kategorier
Nyheter & tips

5 anledningar till varför du alltid bör jämföra snabblån

5 anledningar till varför du alltid bör jämföra snabblån
Bild: Pixabay

Det finns många situationer i livet där man kan behöva ansöka om ett snabblån. Exempelvis ifall man har slut på pengar precis innan löning och behöver därför ett extra tillskott i kassan. Det kan även vara att du har åkt på en oväntad utgift såsom att din telefon kanske har gått sönder.

Något som man ofta förknippar med snabblån är just höga räntor. Därför kan det vara bra att jämföra lån innan. Här har vi listat de 5 främsta anledningarna varför!

5. Få lägre ränta

Som sagt, det som oftast förknippas med snabblån är just de dyra räntorna. Men det finns faktiskt fall där du kan få snabblån beviljat med hyfsat låga räntor. Det finns flertal exempel där folk har ansökt om ett lån på ett visst belopp och efter insett att de hade kunnat minska sin ränta med hur många procent som helst om de bara hade jämfört innan. Alltså, samma typ av lån fast räntorna skiljer sig enormt!

4. Är lånet utan UC?

Något som är ett stort problem för många idag är att de har ansökt om allt för många lån och dragit på sig alldeles för många förfrågningar hos UC. Det kan leda till att du kan få jättesvårt i framtiden att få ett större lån beviljat för till exempel boende. Men visste du? Det finns faktiskt lån som inte gör sin kreditupplysning hos UC. De gör istället den hos andra företag som Creditsafe eller Bisnode. Detta leder till att du är helt anonym för UC och du kan därför undvika att få för många förfrågningar. 

3. Undvik dyra och dolda avgifter

Fördelen med att använda sig av jämförelsetjänster är att de är helt transparenta med vilka räntor och avgifter som tillkommer. Vissa låneaktörer väljer nämligen aktivt att ”dölja” sina avgifter som tillkommer och därför kan det väldigt ofta vara lätt att missa dem. Vissa avgifter som exempelvis uppläggningsavgifter och aviavgifter kan bli väldigt dyra. En uppläggningsavgift kan faktiskt kosta upp mot 500 kr även om du skulle ansöka om ett lån på 2000 kr. Idag finns det faktiskt flertal långivare som inte har några avgifter utöver sin ränta.

2. Accepterar långivarna betalningsanmärkningar?

Det är inte helt ovanligt att man drar på sig en betalningsanmärkning. Det kan hända oavsett om du har en bra eller sämre ekonomi, det kan hända alla. Däremot finns det faktiskt långivare som tillåter dig att ansöka om lån trots att du har betalningsanmärkningar. Därför är det viktigt att innan ta reda på ifall de gör det, då slipper du få på dig en onödig UC-registrering. Däremot bör de se till att din ränta inte blir alldeles för hög, ifall långivaren skulle se dig som en risk.

1. Snabblångivare som betalar ut på helgen

Om vi återgår till ämnet om oväntade utgifter. Sådant kan även hända på helgen. Därför kan det vara viktigt att se till att långivarna faktiskt betalar ut på helger. Om du åker på denna oväntade utgift som att din telefon exempelvis går sönder, då kan det vara väldigt viktigt att få på tag på en ny direkt. Det är en stor anledning till varför så kallade ”helglån” är väldigt populärt idag.