Kategorier
Nyheter & tips

5 anledningar till varför svenskar väljer sms-lån

5 anledningar till varför svenskar väljer sms-lån
Bild: Pixabay

Ett snabblån är en högkostnadskredit som kännetecknas av snabba utbetalningar och hög ränta. Ofta talas det om snabblån med en negativ klang, men har man bara förmåga att betala tillbaka sitt lån i tid kan det vara en tacksam hjälp i akuta ekonomiska situationer.

I denna artikel listar vi 5 anledningar till varför svenskar väljer att teckna ett smslån.

5. Snabba utbetalningar

Smslån riktar sig till dig som behöver ett mindre lån snabbt. Kanske gick bilen sönder veckan innan lön eller blev barnens vinterskor plötsligt för små. Oavsett vad du behöver pengar till får du sällan vänta länge då du ansöker om ett smslån.

Ett vanligt privatlån utan säkerhet tar ofta flera dagar att få utbetalt medan ett smslån kan betalas ut så snabbt som på en kvart. På Allt om Smslån hittar du information om de olika kreditgivarnas utbetalningstider och villkor. Ta dig tid att jämföra de olika kreditgivarnas räntor och villkor innan du ansöker om ett lån.

4. Ingen kreditupplysning hos UC

En vanligt återkommande fras i samband med smslån är ”låna pengar utan UC”. Enkelt förklarat innebär det att du lånar pengar av en långivare som inte tar en kreditupplysning via Upplysningscentralen. Detta innebär dock inte att långivaren inte tar någon upplysning alls utan att de istället använder sig av andra upplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode.

Då kreditupplysningsföretagen inte delar någon information sinsemellan påverkas inte din kreditvärdighet hos UC om du tar lån hos ett kreditinstitut som använder sig av andra kreditupplysningsföretag. Då de stora bankerna använder sig av UC kan det alltså vara en fördel inför kommande större lån att inte ha en massa förfrågningar på sig.

Många söker sig dock till långivare som erbjuder lån utan UC av den anledningen att de redan har låg kreditvärdighet och har svårt att få lån på annat håll. Om så är fallet råder vi dig att tänka om och överväga andra möjligheter. Kom ihåg att aldrig teckna ett lån om du inte säkert vet att du har möjlighet att betala tillbaka i tid.

3. Betalningsanmärkningar accepteras

Ibland sätter gamla betalningsanmärkningar käppar i hjulen för dig som vill låna pengar, till och med då de redan är betalade. Många långivare som erbjuder högkostnadskrediter väljer att se till din framtida betalningsförmåga istället för att låta sig styras av din tidigare historik. Därav finns det chans för dig att få ett lån trots betalningsanmärkningar. Dessvärre kommer lånet med en högre ränta så var säker på att du har råd att betala tillbaka så att du inte skuldsätter dig ytterligare.

2. Möjlighet att låna mindre belopp

Smslån ger dig möjlighet att låna mindre belopp, från en tusenlapp och uppåt. Det kan ge dig en chans att täcka den där räkningen som damp ned i lådan mitt i månaden eller ett tidigare däckbyte på bilen när blixthalkan plötsligt slog till. Inte sällan är det just den där tusenlappen man är kort och behöver vänta in lönen för. Ett smslån ger dig pengarna på kontot omgående och när lönen kommer in på kontot kan du betala hela beloppet på en gång och därmed göra dig skuldfri.

1. Kvällsutbetalning och helgutbetalning

En av de faktorer som gör smslån så populära är tillgängligheten. Lånen tar kort tid att söka och utbetalningen sker nästintill omgående. En del långivare erbjuder till och med utbetalning under kvällar och helger. På Alltomsmslan.se kan du läsa mer om de olika långivarnas utbetalningstider.

Alla har någon gång hamnat i en sits där det uppstått oväntade utgifter, dessvärre är det inte alla som har en buffert för dessa. Att ta ett smslån är endast en tillfällig lösning och inget du bör göra regelbundet. Innan du tecknar ett lån rekommenderar vi att du läser på om både räntor och villkor.